Kokosolja och det är Hälsofördelar

kokosnötolja

Kokos eller snarare kokosoljan, ska nu äntligen kokosoljan få sitt stora ögonblick.

Vem skulle ha trott att något som läcker kan vara bra för dig? Ja, vi skulle kunna säga att det är som att ha kakan och samtidigt äta den, och i färd med att det, får du inte fett eller massa kolesterol, utan istället får du en mängd hälsofördelar i stället.
Kokosnötsoljan består ändå av mer än 90% utav mättade fetter, vilket kan låta hemskt efter att samhället har haft många år av fettfobi, men inte alla mättade fetter är farliga fetter.

Här är några rapporterade positiva egenskaper

Laurinsyra – 50% av kokosoljans mättade fetter. Laurinsyran är nyckeln till kokosoljans många hälsoegenskaper.

Kaprinsyra, kaprylsyra syrahalt.
De gynnsamma egenskaperna för kokosolja är: antimikrobiella, antioxidanter, anti-svamp, antibakteriell, anti-åldrande.

Fördelarna är bland annat
Viktminskning, bibehålla eller sänka kolesterolnivåer, ökad immunitet, korrekt matsmältning och ämnesomsättning, lättnad av njurproblem, gallblåsan genom förebyggande mot uppkomsten av sten, hjärtsjukdomar, högt blodtryck, diabetes, sköldkörtel, tandvård, och benstyrka, och många fler.


Förklaring av fetter:
De flesta känner till tre typer av fett, mättat, omättat och fleromättat.
Men en annan klassificering är baserad på molekylstorlek eller längd av kolkedjan i varje fettsyra.
Dessa är de kortkedjiga fettsyror (SCFA), medellånga fettsyror (MCFA), och långkedjiga fettsyror (LCFA).
Kokosolja består huvudsakligen av medellånga fettsyror (MCFA), även känd som medellånga triglycerider (MCT).
De allra flesta av fetter och oljor i vår kost, oavsett om de är mättade eller omättade eller kommer från djur eller växter, som i kött, mjölk, ägg, och växter, inklusive de flesta alla vegetabiliska oljor, cirka 98 till 100% av alla fett syror du förbrukar är LCFA.
Storleken av fettsyran är mycket viktigt. Vi svarar på och metabolisera varje fettsyra på olika sätt beroende på dess storlek.
Effekterna av MCFA i kokosolja är väldigt olika från de hos LCFA.
MCFA med dess innehåll laurinsyra 50%, assimileras mycket väl, de har inte en negativ effekt på kolesterol och bidra till att skydda mot hjärtsjukdomar.
MCFA bidra till att minska risken för hjärtsjukdomar, inklusive höga kolesterolvärden och högt blodtryck, det minskar också förekomsten av skador i blodkärlen och därmed hjälper till att förebygga åderförkalkning. Kokosolja minskar en ökning i LDL-nivåer.
Det är främst på grund av MCFA i kokosolja som gör det så speciellt och så bra.
Kokosolja är naturens rikaste källa av dessa hälsosamma MCFAs
.. Men vänta det finns mer …
50% av fettinnehållet i kokosolja är ett fett, som knappast finns i något annat livsmedel, är laurinsyra.
Laurinsyra omvandlas i våra kroppar i mono, som har anti-virala, anti-bakteriell och anti-protozoer egenskaper.
Mono är en monoglycerid som kan förstöra lipid belagda virus såsom:
HIV, herpes
Mässling
Influensavirus
Olika patogena bakterier
Protozoer såsom Giardia lamblia.
Laurinsyra är en kraftfull virus och gramnegativa bakterier förstörare, och kokosolja innehåller den mest laurinsyra av något ämne på jorden!
Kaprinsyra, en annan kokosfettsyra närvarande i mindre mängder, är en annan antimikrobiell.
Detta är en av de viktigaste orsakerna du bör överväga att konsumera kokosolja, eftersom det inte finns många källor till mono i vår kost.
En annan starkt skäl att byta till kokosolja är praktiskt faktum, att det kommer att stödja dig att äta mindre av långkedjiga fettsyror (LCFA), som har en viss negativ inverkan på hälsan, såsom:
LCFA är svårt för kroppen att bryta ner – de kräver speciella enzymer för matsmältningen.
LCFA lägga mer belastning på bukspottkörteln, levern och hela matsmältningssystemet.
LCFA är främst lagras i kroppen som fett.
LCFA kan deponeras i dina artärer i lipid former såsom kolesterol.
LCFA är lätt att gå härsken, är inte värmestabilt och bör inte användas för stekning.
MCFAs dock mindre, lättsmält, lätt att tränga igenom cellmembran, och inte kräver speciella enzymer kan utnyttjas effektivt av kroppen.
MCFAs skickas direkt till levern, där de omedelbart omvandlas till energi i stället för att lagras som fett.
MCFAs bidrar till att stimulera kroppens ämnesomsättning, vilket leder till viktminskning.
Medicinska och vetenskapliga samhällen nu ganska eniga i uppfattningen att hydrogenerade vegetabiliska och fröoljor bör undvikas.
Dessa omättade fetter, artificiellt manipuleras i mättade fetter, kallas också transfetter.
För mer information om fetter och oljor – klicka >> Diet Förslag – och scrolla ner en bit …
Här finns fler anledningar att använda kokosolja
Kokosolja är mycket bekvämt i matlagning. Det är faktiskt den enda olja du någonsin ska använda för matlagning, även stekning.
Kokosolja är en utmärkt olja.